tessa2

Tessa neemt op dit moment geen nieuwe cliënten aan ivm lange wachttijd. Baby's vormen hierop een uitzondering. Voor nieuwe cliënten verwijzen we u graag naar de online agenda van Michael.

 

 

Afbeelding1

Over Tessa

Mijn naam is Tessa Siderius en ik ben osteopaat D.O. MSc. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de International Academy of Osteopathie (IAO), onderdeel van Bucks University in Londen. Voor mij is dit vak een geplande, volgende stap na mijn carrière als fysiotherapeut. Het mooie van de osteopathie is het op zoek gaan naar bewegingsverlies in het lichaam. Dit verlies hoeft niet per definitie in een gewricht te zitten, het kan ook een orgaan of bindweefsel zijn. Ieder lijf beschikt over een zelfherstellend vermogen en dat probeer ik aan te zwengelen. Feitelijk geef ik je een zetje om jezelf te herstellen.

Soms komt iemand bij me voor een pijnlijke knie en blijkt het een rugprobleem te zijn. Het lichaam was al die tijd het rugprobleem aan het compenseren waardoor een verkeerde belasting op de knie ontstond met vervolgens knieklachten.

Ik ben dan ook getraind in het lezen van typische patronen. Want, bij een typisch patroon passen typische problemen. Elk lichaam is een grote puzzel van waar zit het probleem en dat is en blijft het fascinerende aan mijn beroep.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVO en ingeschreven bij het Nederlands Register voor Osteopathie onder NRO-code 10381. Ik volg regelmatig bijscholingen, zorg dat mijn kennis up-to-date is en organiseer intercollegiaal overleg om het niveau zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast neem ik deel aan intervisie, in mijn ogen onmisbaar bij een solitair beroep.

Op dit moment volg ik de twee-jarige opleiding 'Osteopathie voor baby's en kinderen' om mijn speciale interesse in het onderzoeken en behandelen van baby's en kinderen nog verder uit te kunnen bouwen.

Tessa is aanwezig op: maandag - dinsdag - woensdag - donderdag

 

 

 

Over Michael

Mijn naam is Michael Pallat en sinds 2011 werk ik als osteopaat. In mijn behandelingen gebruik ik ook mijn ervaringen als yogadocent en mijn interesse voor het diepe bindweefselwerk. Ik laat mijn cliënten graag zien hoe ze zelf voor hun gezondheid en beweeglijkheid kunnen zorgen.

Vaak vragen cliënten mij wat bindweefsel eigenlijk is. Bindweefsel is de tussenruimte tussen de 10.000.000.000.000 cellen van ons lichaam, de omgeving van al deze cellen. Dit bestaat uit vocht en vezels die een 3D-spinnenweb door ons lichaam heen vormen en, ja, ook weer cellen. Verklevingen in dit oneindige netwerk verminderen functies zoals opname van voeding, drainage, glijvermogen, afweer, vering en steun. Elke cel is totaal afhankelijk van deze functies! Door ontstekingen in het bindweefsel ontstaan de meeste klachten aan organen, het bewegingsapparaat en ademhaling, zoals een brandende, zeurende pijn en het gevoel van een te krap jasje om het lichaam. Deze klachten kan je op allerlei plekken ervaren, in knieën, enkels, bekken, nek, kaak, buik… En dit leidt vaak tot diagnoses als frozen shoulder, migraine, carpale tunnel syndroom, tenniselleboog, hielspoor, ademhalingsklachten en verschillende vormen van buikpijn. Mijn behandeling kenmerkt zich doordat ik met een zachte vuist of onderarm verschillende lagen van het lichaam vasthoud en je specifieke bewegingen laat doen. Daardoor herstelt de samenhang in het skelet-spier-orgaan-zenuw-vaat-fascia-lymfe-systeem en krijg je meestal direct na de behandeling een gevoel van vrijheid en lucht in je lichaam. Werken in het bindweefsel opent de verklevingen en daardoor keert de elasticiteit en veerkracht in je bewegingsapparaat en organen terug.

Over mij persoonlijk: ik ben opgegroeid in Berlijn en woon met mijn vrouw en dochter in Amsterdam. Voordat ik mijn osteopathie-opleiding bij het College Sutherland in Amsterdam volgde, was ik zo’n tiental jaar werkzaam als yogadocent in Oostenrijk, Amerika en Engeland. Naast de opleiding tot osteopaat volgde ik een 12-jarig intensief traject van persoonlijke ontwikkeling. Hierin heb ik mezelf en mijn medemens dieper leren kennen. Het is voor mij vanzelfsprekend dat lichaam een geest een systeem vormen en niet van elkaar gescheiden zijn.
Sinds 2017 geef ik ook cursussen in de MELT-Methode en andere vormen van bindweefselmassage (self-myofascial release) als ondersteuning bij het lichamelijke herstelproces.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Osteopathie (NVO) en geregistreerd bij het Nederlands Register Osteopathie (NRO) en heb in Amsterdam een intervisiegroep voor osteopaten opgestart die ik sinds een aantal jaar begeleid.

Michael is aanwezig op: vrijdag

Dit is osteopathie

'It is our job to find health. Anyone can find disease...'       naar A.T. Still, founder of Osteopathy

Osteopathie is een geneeskunst, ontwikkeld in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een osteopaat bekijkt, onderzoekt en behandelt het lichaam als geheel. Dus zowel de spieren, pezen, botten en gewrichten (het musculoskeletale deel), als de organen, de circulatie van bloed en lymfe, het neurologische aspect en het psycho-emotionele spectrum. Een holistische benadering dus.

Dit doet osteopathie

Het doel van mij als osteopaat is om met manuele technieken (lees: mijn handen) het lichaam te behandelen zodat het in beweging komt om zichzelf te helpen. Dit betekent dat ik als osteopaat vaak op zoek ga naar de oorzaak van een klacht en doorgaans niet direct de klacht als dusdanig behandel.

Bij Osteopathie de Vallei staat het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal. Ik richt me op de specifieke klacht en zet deze in het grotere plaatje van het gehele lichaam. Daarnaast luister ik naar jouw verhaal, ik neem de tijd en probeer samen met jou tot de kern van de klacht te komen.