tessa2

Over mij

Mijn naam is Tessa Siderius en ik ben osteopaat D.O. MSc. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de International Academy of Osteopathie (IAO), onderdeel van Bucks University in Londen. Voor mij is dit vak een geplande, volgende stap na mijn carrière als fysiotherapeut. Het mooie van de osteopathie is het op zoek gaan naar bewegingsverlies in het lichaam. Dit verlies hoeft niet per definitie in een gewricht te zitten, het kan ook een orgaan of bindweefsel zijn. Ieder lijf beschikt over een zelfherstellend vermogen en dat probeer ik aan te zwengelen. Feitelijk geef ik je een zetje om jezelf te herstellen.

Soms komt iemand bij me voor een pijnlijke knie en blijkt het een rugprobleem te zijn. Het lichaam was al die tijd het rugprobleem aan het compenseren waardoor een verkeerde belasting op de knie ontstond met vervolgens knieklachten.

Ik ben dan ook getraind in het lezen van typische patronen. Want, bij een typisch patroon passen typische problemen. Elk lichaam is een grote puzzel van waar zit het probleem en dat is en blijft het fascinerende aan mijn beroep.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVO en ingeschreven bij het Nederlands Register voor Osteopathie onder NRO-code 10381. Ik volg regelmatig bijscholingen, zorg dat mijn kennis up-to-date is en organiseer intercollegiaal overleg om het niveau zo hoog mogelijk te houden.

 

NRO-10381

AGB code praktijk 90070847

ABG code eigenaar 90112126

 

Op dit moment volg ik de twee-jarige opleiding 'Osteopathie voor baby's en kinderen' om mijn speciale interesse in het onderzoeken en behandelen van baby's en kinderen nog verder uit te kunnen bouwen.

Collega gezocht!

De praktijk is gezellig vol en inmiddels is er ruimte voor een gemotiveerde en ambitieuze collega. Indien je in het bezit bent van een diploma en NRO of NOF registratie en zin hebt om samen met mij te werken en te groeien ontvang ik graag je CV en motivatie. Dit kun je sturen naar tessa@osteopathiedevallei.nl

Dit is osteopathie

'It is our job to find health. Anyone can find disease...'       naar A.T. Still, founder of Osteopathy

Osteopathie is een geneeskunst, ontwikkeld in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een osteopaat bekijkt, onderzoekt en behandelt het lichaam als geheel. Dus zowel de spieren, pezen, botten en gewrichten (het musculoskeletale deel), als de organen, de circulatie van bloed en lymfe, het neurologische aspect en het psycho-emotionele spectrum. Een holistische benadering dus.

Dit doet osteopathie

Het doel van mij als osteopaat is om met manuele technieken (lees: mijn handen) het lichaam te behandelen zodat het in beweging komt om zichzelf te helpen. Dit betekent dat ik als osteopaat vaak op zoek ga naar de oorzaak van een klacht en doorgaans niet direct de klacht als dusdanig behandel.

Bij Osteopathie de Vallei staat het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal. Ik richt me op de specifieke klacht en zet deze in het grotere plaatje van het gehele lichaam. Daarnaast luister ik naar jouw verhaal, ik neem de tijd en probeer samen met jou tot de kern van de klacht te komen.